19 maart 2020
UPDATE CORONAVIRUS COVID-19

GEEN OFFICIËLE MATCHEN TOT EN MET 30 APRIL


Verder besliste de corona crisiscel om alle wedstrijden (jeugd, seniors, recreatief, futsal en minivoetbal) minstens tot en met 30 april uit te stellen. De crisiscel buigt zich in de tussentijd ook over verschillende scenario’s met betrekking tot het verdere verloop van de competities. Dat hangt natuurlijk sterk af van hoe de situatie rond het coronavirus in België de komende weken zal evolueren. In de mate van het mogelijke zal rekening gehouden worden met:
Geen jeugdcompetitie op Hemelvaartsdag en tijdens het Pinksterweekend, om de organisatie van jeugdtornooien te stimuleren.
Voor de lagere jeugdcategorieën vanaf U6 tot en met U12 zal er een aangepast schema worden gemaakt rekening houdend met de jeugdtornooien.
Clubs zullen hun jeugdwedstrijden in onderling overleg kunnen verplaatsen. Forfait zal gegeven kunnen worden zonder boete.
TRAININGEN, VOETBALKAMPEN en paastornooien

Collectieve trainingen blijven tot nader order voor alle voetbalclubs in België opgeschort tot en met 5 april, zoals beslist door de Veiligheidsraad. Voor de periode erna zal de crisiscel de adviezen van de Veiligheidsraad opvolgen.
Daarnaast heeft de corona crisiscel beslist om alle activiteiten voor de jeugd, zoals voetbalkampen en Paastornooien, te annuleren en dat minstens tot na de paasvakantie. Dit betekent tot en met 19 april.